Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Січень 2015
П В С Ч П С Н
« Гру   Лют »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Авторизація
Архів

димчишин26 січня у Києві відбулася робоча зустріч Міністра енергетики та вугільної промисловості В.Демчишина із старшим радником Міністра енергетики США з міжнародних питань Вільямом Браяном та членами американо-канадсько-європейської групи з антикризового планування.

У ході зустрічі сторони обговорили питання щодо доопрацювання Плану заходів з реагування на надзвичайні ситуації у паливно-енергетичному комплексі з урахуванням ситуації, що склалась на Сході України.

 «Ми розраховуємо на підтримку американської сторони в актуалізації вже розробленого Плану для його застосування протягом наступних періодів, як системного документа», – зауважив Володимир Демчишин.

Володимир Демчишин також висловив зацікавленість у залученні американських експертів до розробки фактичного та прогнозного енергетичного балансу України в рамках підготовки остаточної редакції Енергетичної стратегії України до 2030 р.

Крім того, Міністр підтвердив готовність української сторони до подальшої співпраці для отримання технічної допомоги США, зокрема, у реформуванні газового сектору України.

Довідково:

Національний план реагування на надзвичайні ситуації у паливно-енергетичному комплексі в осінньо-зимовий період 2014/15 років розроблено на підставі доручення Кабінету Міністрів України від 18.09.2014 № 35346/1/1-14.

План складено «Групою планування виходу України з енергетичної кризи», до якої входили українські, американські та канадські фахівці.

Планом передбачено:

-    основні загрози виникнення надзвичайних ситуацій у паливно-енергетичному комплексі (далі – ПЕК) та заходи щодо зменшення впливу їх наслідків;

-    можливі сценарії виникнення основних загроз в електроенергетичному комплексі;

-    порядок дій КМУ, міністерств, національних регуляторів, державних агентств, державних компаній та місцевих органів влади (далі – суб’єкти Плану), що залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і виконання відповідних завдань;

-    порядок організації управління та взаємодії суб’єктів Плану у разі виникнення надзвичайної ситуації державного рівня в ПЕК та ліквідації її наслідків;

-    порядок дій керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації державного рівня, або особи, яка виконує його;

-    порядок залучення сил і засобів суб’єктів Плану до проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт з метою організованого виконання комплексу заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації;

-    здійснення заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та залучення для цього матеріальних та інших резервів.

Впровадження плану внесено в якості одного з пунктів до порядку денного Асоціації України з Європейським Союзом.

За матеріалами сайту Міненерговугілля