Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Лютий 2015
П В С Ч П С Н
« Січ   Бер »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
Авторизація
Архів

демчишин7 лютого в рамках робочої поїздки до Волинської області Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин зустрівся з представниками  трудових колективів шахт ДП «Волиньвугілля». Також до них долучилися і представники ДП «Львіввугілля» та профспілкові лідери.

Володимир Демчишин запевнив шахтарів, що заборгованість із заробітної плати за грудень буде повністю погашена до 20 лютого. «Розрахунки вже почали здійснюватися, до 20 лютого борг за грудень буде повністю погашено», – пообіцяв Міністр.демчишин2

За словами Володимира Демчишина, зараз Міністерство оперативно вирішує питання щодо погашення заборгованості перед шахтарями та запровадження чітких механізмів розрахунків на ринку електроенергетики, які дадуть можливість своєчасно розраховуватися за поставлене вугілля надалі. Також Міністерство має намір максимально завантажити виробничі потужності теплових електростанцій, що працюють на вугіллі «газової групи», а після закінчення опалювального сезону провести модернізацію ТЕС та збільшити кількість енергоблоків, що споживатимуть вугілля з Львівсько-Волонського басейну.

Володимир Демчишин, повідомив що Міністерство підготувало Меморандум про врегулювання проблемних питань вугільної галузі, відповідно до якого будуть розроблені та подані на розгляд Кабінету Міністрів України пропозиції щодо змін до деяких Законів України у частині поновлення пільг та удосконалення механізму соціального захисту шахтарів, а також пропозиції щодо включення видатків за бюджетними програмами на підтримку галузі.

Міністр також додав, що сьогодні доводиться приймати складні, іноді непопулярні, але необхідні для оздоровлення вугільної галузі рішення. Є шахти, які вже вичерпали свої запаси і собівартість видобутку вугілля на них не відповідає ринковим цінам, тому їх потрібно передавати на ліквідацію. До цього процесу Міністерство буде підходити виважено, із врахуванням фінансового забезпечення процесу та вирішення питань працевлаштування вивільнених робітників», – запевнив Володимир Демчишин.

 Міністерство енергетики та вугільної промисловості звернулося до Уряду із пропозицією внести зміни до Бюджету 2015 року та продовжити фінансування капітального будівництва вугледобувних підприємств з обсягом видатків 355 млн грн., в тому числі обов`язково шахти-новобудови №10 «Нововолинська» у сумі 200 млн грн., за рахунок бюджетної програми КПКВК 3511090 «Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом міністрів» або поновити бюджетну програму КПКВК 1101200 «Державна підтримка будівництва вугле- та торфобудівних підприємств, технічне переоснащення зазначених підприємств».

За матеріалами сайту Міненерговугілля