Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Лютий 2015
П В С Ч П С Н
« Січ   Бер »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
Авторизація
Архів

Відбулася зустріч народного депутата України Олега Мусія з профактивом Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників м.Червонограда, яку очолює Михайло Шабля.мусый

Обраний по місцевому округу, Олег Степанович прибув в Червоноград, щоб на місці накреслити шляхи вирішення проблем вугільної галузі Львівщини. Нагадаємо, що він активно підтримував вимоги гірників на акціях, що наприкінці ciчня за ініціативою шахтарських профспілок пройшли у Києві. Меморандум щодо вирішення проблем вугільників складено, узгоджено та підписано всіма сторонами, проте у проекті змін до держбюджету, який подано урядом у Верховну Раду, повернення державної підтримки на покриття собівартості товарної вугільної продукції не передбачається, а заборгованість із зарплат не зменшилася. У Верховній Раді депутати від вугільних регіонів створили об’єднання «Захистимо вугільну галузь», яке очолив Олег Мусій.

Розмова вийшла гострою і емоційною. Голови профкомів відверто говорили, що до соціального вибуху лишилося півкроку. Гірники не отримали зарплати за грудень, а перспективи виплати за січень досить туманні. Нардеп натомість окреслив можливі шляхи розвитку ситуації.

Голова РО НПГУ м.Червонограда-заступник голови НПГУ по Західному регіону Михайло Шабля поцікавився у народного депутата, чому  меморандум не виконується.

-У зв’язку з ігноруванням вимог гірників ми вже звернулися до Уряду, – зазначив Михайло Осипович, – з вимогою створити робочу комісію під головуванням Віце-прем’єр- міністра України Валерія Вощевського як голови Антикризового енергетичного штабу України, за участю представників галузевих профспілок та народних депутатів із залученням представників великих паливно-енергетичних компаній. У відповідь отримали відписку, що наше звернення візьмуть до уваги.

Олег Мусій повідомив, що цілком на боці гірників і активно підтримує їхні економічні та соціальні вимоги та робитиме усе, що може зробити як депутат. Проте і представники профспілок, і самі шахтарі повинні активно наголошувати на своїй позиції.

- Я настоюю, що Коаліційна угода, яка передбачала дотації вугільної галузі, повинна виконуватись. Коли Проект змін до держбюджету буде перед голосуванням вивчатися у комітетах та розглядатися на фракції, я та усі представники нашого об’єднання «Захистимо вугільну галузь» вимагатимуть внесення змін, щоб держпідтримка на покриття собівартості тонни вугілля була внесена у бюджет. Опускати руки зарано.

Нардеп наголосив, що готовий своїм досвідом Майданів 2004 та 2013-14 років допомагати проведенню акцій гірників у Києві.

Олег Степанович повідомив, що йому відомо, що прибузькими шахтами цікавляться інвестори та власники великих енергетичних компаній з метою приватизації.

- Остаточну згоду на приватизацію об’єктів державного майна дає Верховна Рада, – нагадав він. – Тому уважно стежитиму за розвитком ситуації.

Голови профкомів шахт поставили нардепу чимало питань: щодо функціонування ЦЗФ, виплати зарплати, ціни на вугілля та подали кілька звернень.

Олег Мусій повідомив, що до кінця лютого працюватиме на окрузі, відкриватиме громадські приймальні та завжди готовий долучитися до вирішення проблем шахтарів.

- Як профспілковий лідер, я добре розумію важливість підтримки вимог гірників на усіх рівнях, – підсумував Михайло Шабля. – Ми повинні відстояти вугільну галузь Львівщини.

Марія ЛУЦЕНКО