Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Квітень 2015
П В С Ч П С Н
« Бер   Тра »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Авторизація
Архів

8 квітня нещодавно призначений перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Мартиненков з робочим візитом відвідав шахту «Межирічанська» ДП «Львіввугілля».

Метою візиту високого посадовця було ознайомлення зі станом справ шахт та проблемами, які існують на вугільних підприємствах Львівщини.

Також за участі директора «УкрНДІпроект», ДП «НТЦ Вуглеінновація» Володимира Радченка, начальника Управління технічної політики у вугільній промисловості Олександра Коровки, начальника Управління реструктуризації вугільних підприємств Валерія Захарченка, голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, його заступника Ростислава Замлинського, міського голови Червонограда Ігоря Чудійовича, в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Ярослава Наливайка, директорів шахт, їх заступників та економістів, профспілкових лідерів Ігор Мартиненков приймав захист Програми розвитку гірничих робіт вугільних підприємств на 2015 рік та перспективи до 2020 року.

По закінченні прийняття Програми відбулася зустріч першого заступника міністра з представниками ініціативної групи, що утворилася під час акції протесту шахтарів цьогоріч в березні. Шахтарі – активісти зажадали відповіді від високопосадовця на запитання щодо кадрових призначень, остаточного погашення заборгованості із зарплати за лютий 2015 року, подальшої долі вугільної галузі Прибужжя.

- Сьогодні,- сказав Ігор Мартиненков, – шахти ДП «Львіввугілля» перевиконують план з вуглевидобутку. Львівсько-Волинський вугільний басейн відвантажує товарну продукцію на Вуглегірську ТЕС через всю країну. До 20 квітня Міненерговугілля планує повністю погасити шахтарям заборгованість із зарплати.

За словами першого заступника міністра, завдання країни – мінімізувати імпорт і збільшити видобуток власного вугілля, зробити акцент на якість та собівартість вугілля, що дасть змогу втілювати нові технології, оснащувати механізованою технікою лави та забої.

Після ділової та конструктивної розмови з шахтарями Ігор Мартиненков у супроводі голови Львівської ОДА Олега Синютки та в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Ярослава Наливайка спустився в шахту , де оглянув прохідницькі забої, ознайомився з роботою нової 182 лави, поспілкувався на глибині 500 метрів із шахтарями.

Під час брифінгу із журналістами перший заступник міністра зазначив, що мета Міненерговугілля продовжувати фінансування вугільної галузі. Держпідтримка – 2015 у сумі 400 млн грн. дасть змогу повністю погасити заборгованість із зарплати, а у загальному шахтарям Львівщини заборгували 36 млн грн. за лютий, 75 млн грн. заробітної плати за березень планується виплатити у квітні.

Також Ігор Мартиненков зазначив, що наступного тижня Міненерговугілля представить на розгляд Програму розвитку вугільної галузі України до кінця 2015 року та на наступний рік.

Щодо перспективи розвитку вугільного басейну Галичини, то у Львівській ОДА заплановано розгляд питання про можливість будівництва нової шахти на Любельському родовищі (поблизу м. Жовква), промислові запаси якого становлять 300 млн тонн. Адже Львівсько – Волинський вугільний басейн залишається основним джерелом видобутку вугілля для теплоелектростанцій України.

Ще до кінця залишається невирішеним питання ремонту дороги Р-15, по якій шахтарі щодня доїжджають до роботи, на яке очільник області дав лаконічну відповідь.

- По завершенню тендерів та з настанням сприятливих погодних умов, ремонт траси Великі – Мости – Червоноград, розпочнеться. Тобто, не раніше травня. А наразі ведуться систематичні ремонтні роботи, аби підтримувати цей відрізок дороги в проїзному стані, – сказав Олег Синютка.

На згадку про шахтарський Червоноград в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Ярослав Наливайко подарував першому заступнику міністра Ігорю Мартиненкову та очільнику області Олегу Синютці ікону Великомучениці Варвари – заступниці та покровительки гірників.

- Нехай свята Варвара оберігає мужніх і працьовитих людей у лавах і забоях. Адже завдяки їхній праці у кожній оселі є тепло і світло, – наголосив перший заступник міністра.

Візит високих посадовців довів, що і профільне Міністерство, і Львівська облдержадміністрація приділяють значну увагу вугільному регіону Львівщини. А вугільники, у свою чергу, не підведуть, адже на шахтах держпідприємства є доцільні виробничі програми розвитку гірничих робіт, досвідчені та грамотні спеціалісти, бажання працювати на благо економічного розвитку України.

 

Лариса ГУМЕНЮК

Фото Марини ГРОМИК