Саме так відгукуються про заклади харчування на шахтах ті, хто бодай одного разу їх відвідав. Про роботу їдальні на шахті “Відродження” розповіла завідувач Оксана КІХ.
- На нашому вугільному підприємстві понад тисяча працівників, і без їдальні такий великий колектив важко уявити, – розпочала розмову Оксана Богданівна. – Харчуються переважно гірники та адміністрація. Вони заходять сюди, щоби смачно поїсти, придбати випічку чи іншу кулінарну продукцію. Крім їдальні, в нас цілодобово працює буфет за графіком шахтарської зміни, де підземні робітники до запашного чаю чи кави залюбки купують булочки чи інші смаколики. Приємно, що керівництво копальні дбає про затишок і комфорт у їдальні. У дачний період перед в’їздом на шахту працює торговий павільйон, де також можна поласувати чимось смачненьким і прохолодним.
Окрім приготування традиційних страв тут кухарі випікають і хліб, і пампушки із різноманітними начинками, також булочки, чебуреки, пиріжки… У період посту пропонують котлетки із риби, картопляні зрази із тушеною капустою, голубці із картоплею та інші пісні страви, а для тих, хто дбає про своє здоров’я, готують їжу на пару.
У шахтарській їдальні ось уже багато років трудяться бухгалтер Ольга Ярмола, шеф-кухарі Любов Вакулик і Надія Шеремета, касири-контролери Світлана Дзьордзь і Ольга Кацага, кухарі Ганна Зварич і Марія Льода.
- Нашу їдальню відвідую постійно, бо мені тут усе смакує: і перші стави, і другі, і випічка. Персонал завжди привітний та ввічливий, – висловив слова вдячності працівницям їдальні за смачні обіди начальник відділу організації праці та зарплати Михайло Байцар. – Їжу з дому не беру, бо обідаю тут. Мені цього достатньо на весь робочий день.
Гірник очисного забою із підземним стажем шістнадцять років Роман Пагутяк також не скупився на слова подяки.
- Їдальню відвідую переважно, коли не встигаю поїсти вдома або по виїзді із підземки. Мене все тут влаштовує. Кухарі дуже смачно готують різні страви.
А на завершення розмови завідувач їдальні додала, що господині щодня чаклують над кількома десятками страв. Роботу свою люблять і ставляться до неї відповідально, дбаючи, щоби їжа була смачною. А вдячність відвідувачів – це найкраща нагорода.
Ігор ЙОСИПІВ
За матеріалами газети «Гірник»