Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Лютий 2023
П В С Ч П С Н
« Січ   Бер »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Авторизація
Архів

Завдяки благодійному проекту ГО “Громадська ініціатива  Допоможемо разом” у партнерстві з БО CORE, у ОЛК “Ровесник у корпусі, де мешкають ВПО, відбудеться заміна вікон та дверей на сучасні металопластикові.

Шахтарська оздоровниця від початку повномасштабного вторгнення росіян стало прихистком для сотень ВПО. Адміністрація ДП “Львіввугілля” прикладає багато зусиль для забезпечення проживання та харчування  постраждалим від війни. Також до допомоги ВПО залучено благодійні організації. За сприяння Львівської обласної військової адміністрації було розпочато співпрацю з  громадською організацією “Громадська інціатива  Допоможемо разом” та їхнім партнером CORE.

Благодійна організація CORE (Community Organized Relief Effort), заснована американськими акторами Шоном Пеном та Енн Лі, з початку війни, активно допомагає прихисткам ВПО на Львівщині. За повідомленнями Львівської обласної військової адміністрації, загальна вартість проектів, які CORE профінансує на Львівщині впродовж  минулого і цього років, становить понад 1 мільйон доларів.

 Голова Громадської організації “Громадська інціатива Допоможемо разом” Юрій Безкоровайний інформував:
- Зараз привезли 99 металопластикових конструкцій – це вікна і двері. Їхнє встановлення дозволить утеплити корпус, де мешкають ВПО, заощадити на опаленні. Це дуже доречно у часи, коли через ракетні обстріли є перебої з електрикою.

Отець Василь Дубецький, що цього дня освячував територію «Ровесника», поблагословив і цю добру справу.

Шлях до втілення проекту був доволі довгий. У Львівській області перебував фахівець з укриттів   CORE Кіліан Ральф. З 45 представлених до огляду об’єктів було обрано чотири. Перевагу благодійний фонд надав державним підприємствам, що опікуються ВПО. ОЛК “Ровесник” – відокремлений підрозділ ДП “Львіввугілля”, внесений до переліку установ Львівської військової обласної адміністрації, які приймають внутрішньо переміщених осіб, тому у благодійників є впевненість, що утеплена за рахунок фонду будівля слугуватиме за призначенням.

Директорка “Ровесника” Анна Геряк скерувала запит, ГО “ГІ Допоможемо разом” погодили його з міжнародними партнерами, оголосили тендерну закупівлю, обрали фірму-виробника, що виготовила необхідні трикамерні конструкції. У найближчі дні, як тільки погода дозволить, розпочнеться встановлення вікон і дверей.

Адміністрація ДП “Львіввугілля” висловлює глибоку повагу та щиру подяку ГО “ГІ Допоможемо разом” та CORE за допомогу ВПО, що мешкають в шахтарській оздоровниці. Добро переможе! Слава Україні!