Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Березень 2023
П В С Ч П С Н
« Лют   Кві »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Авторизація
Архів

Підвищити енергоефективність будівлі, де мешкають ВПО у шахтарській оздоровниці «Ровесник» ДП «Львіввугілля»- такою була мета благодійного проєкту громадської організації «Допоможемо разом” Допоможемо разом у партнерстві з американською благодійною організацією CORE за сприяння Львівської обласної державної адміністрації. У результаті у корпусі замінено 99 вікон, балконних блоків і дверей на сучасні металопластикові.

124

Оглянути на місці імплементацію проекту прибули регіональна менеджерка проектів на Західній Україні «CORE Ukraine» Ірина Сахно та голова ГО «Допоможемо разом” Юрій Безкоровайний з командою, що безпосередньо курувала цей проєкт. Вони поспілкувалися з внутрішньо переміщеними особами та переконалися, що результату проекту досягнуто – у помешканнях переселенців стало затишніше та тепліше.

Волонтер Олександр Федосєєв, що вів проєкт, розповів:

- На території Львівщини розглядалися об´єкти, де найбільш зосереджені внутрішньо переміщені особи. Оскільки у «Ровеснику» постійно мешкає близько ста людей у одному з корпусів, то вирішено було утеплити приміщення цієї будівлі. Роботи завершені, виконані якісно. Адміністрація сприяла нам, співпрацювати було комфортно.

Ірина Сахно відзначила, що мета CORE – допомогти там, де криза. Організація реалізує великий проект допомоги внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, на понад мільйон доларів США надано допомоги у Львівській області. Багато проектів реалізуються через грантоотримувачів.

- Дуже задоволені співпрацею з ГО «Допоможемо разом», тому що вони дуже критично відносяться до потреб і просять гроші на ті проекти, де це критично необхідно. Проєкт у «Ровеснику» саме такий – під час холодів утеплити будівлю для людей, що які через війну змушені покинути домівки. Знайдено і втілено найефективніше рішення. Також допомагали у опаленні приміщення – надавали дрова для твердопаливного котла. Адже CORE саме про це – допомогти там, де це потрібно, тому  під час війни оперативно закриваємо критичні потреби. Не через якісь час, а саме тоді, коли потрібно.

На Львівщині організація також впроваджує проект допомоги сім´ям ВПО, які досі проживають у колективних центрах  (спортзалах шкіл, наприклад). CORE допомагає винайняти їм житло і сплачуємо за півроку оренди, щоб вони могли стати на ноги. 120 родин, майже 400 осіб, вже скористалися цим. Зокрема, звернулася громада кримських татар, багато з яких мешкають у Червонограді, й нині багато сімей отримують компенсацію за оренду житла.

Зараз фокус CORE – на адаптації ВПО, інтеграції їх у громади там, де вони знайшли прихисток. Оскільки «Ровесник» має багаторічний досвід в оздоровленні й відпочинку дітей, то з благодійниками обговорили можливість проведення літніх таборів для дітей ВПО.

Директорка ОЛК «Ровесник» Анна Геряк на добру згадку вручила подяки благодійникам.

00123

Державне підприємство «Львіввугілля» сподівається на подальшу співпрацю з ГО «Допоможемо разом” та благодійною організацією CORE, щоб спільними зусиллями і надалі допомагати постраждалим від війни. Єднаймося заради добрих справ!