Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Березень 2023
П В С Ч П С Н
« Лют   Кві »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Авторизація
Архів

28 березня шахти ДП «Львіввугілля» відвідала делегація представників міністерства промисловості та торгівлі Чеської Республіки, представників заводів-виробників гірничого обладнання  у супроводі консула Генерального консульства Чеської Республіки у Львові Владіміра Кадлеца.

изображение_viber_2023-03-29_15-31-19-77690ф

Робочу зустріч організувала керівниця закордонного офісу чеського агентства з підтримки торгівлі Czech Trade Оксана Антоненко. Підготовчий візит у ДП “Львіввугілля” в лютому сприяв напрацюванню напрямків співпраці з чеськими компаніями видобувного обладнання.

Керівник ДП “Львіввугілля” Олег Акімов відзначив важливість візиту чеської делегації у 398 день повномасштабного російського вторгнення насамперед як знак того, що Чеська Республіка надає реальну підтримку та солідарна з Україною у боротьбі з російським агресором.

 ДП “Львіввугілля” – одне з небагатьох виробничих об’єднань, яке нині функціонує. Вугільна галузь є невід’ємною частиною українського енергетичного сектору, і співпраця з європейською державою у цій сфері дуже на часі. Оскільки у східних областях українські виробники гірничого обладнання і заводи, де проводився ремонт ГШО, через бойові дії фактично не функціонують, є потреба у залученні закордонних виробників.

Директор відділу сировинної політики Міністерства промисловості та торгівлі Чехії Павел Кавіна зазначив, що прагне дізнатися потреби вугільної галузі України. Як фахівець, добре розуміє важливість видобутку корисних копалин для державної економіки будь-якої країни. І представники чеських компаній, що виготовляють гірниче обладнання, готові працювати над конкретними проєктами, щоб допомогти ДП “Львіввугілля”. Приємно, що спілкування відбувається на високому професійному рівні, є взаєморозуміння і спільне бачення майбутніх кроків. Павел Кавіна впевнений, що Україна, завдяки великим запасам корисних копалин у подальшому відіграватиме значну роль союзника Європи у енергетичному секторі.

Консул Генерального Консульства Чеської Республіки у Львові Владімір Кадлец відзначив:

- Після 24 лютого 2022 року діяльність консульства спрямована в основному на проєкти гуманітарної підтримки українців. Ця місія є ознакою повернення до звичного режиму – підтримки економічної співпраці між Чехією і Україною. І сектор видобутку вугілля важливий як ніколи, щоб підвищити енергетичну безпеку України. Генеральне Консульство Чехії разом з українцями пережило цю дуже важку зиму. Чехія стоятиме на боці України аж до перемоги. Але перемога – це тільки початок відбудови України як сучасної європейської держави, як майбутнього члена Європейського союзу. І хоча Чехія не має спільного кордону з Україною, проте вважає українців своїми сусідами. Слава Україні!

Представники заводів-виробників ГШО ALTA a. s., FERRIT s. r. o., T Machinery a. s., SIGMA PUMPY HRANICE s. r. o., TRANSROLL-CZ. a. s. провели презентацію свого обладнання для керівництва ДП “Львіввугілля” і директорів вугільних підприємств. Директор шахти «Степова» Ігор Крокош окреслив можливі перспективні напрямки співпраці для цієї копальні.

Після презентацій чеські урядовці та підприємці відвідали шахту «Великомостівська». Ця копальня вже припинила видобуток і працює у режимі водовідливу та газовідведення. Чеські бізнесмени оглянули виробничі будівлі як потенційну базу для заводу з ремонту гірничошахтного обладнання, що зараз експлуатується на копальнях держпідприємства. У перспективі чеські виробники могли б виготовляти тут новітнє ГШО під потреби власне прибузьких шахт. Переваги розміщення виробничих потужностей на території “Великомостівської” очевидні – вигідне у логістичному плані розташування, розраховані на промисловий об’єкт комунікації, наявність кваліфікованих працівників, а головне – поруч з безпосередніми споживачами-шахтами.

Візит поважної делегації представників міністерства промисловості та торгівлі і представників бізнесу Чехії – вагома заявка для подальшої успішної співпраці.