Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Липень 2023
П В С Ч П С Н
« Чер   Сер »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Авторизація
Архів

Сьогодні у Львівській обласній військовій адміністрації відбулося підписання угоди в межах процесу трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону.

Участь у заході взяв заступник міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, профільні заступники очільника ОВА, керівники профільних департаментів Львівської ОВА, народні депутати України. Червоноградську районну військову адміністрацію представляв голова Андрій Дяченко, Державне підприємство “Львіввугілля” – керівник Вадим Крась з командою фахівців держпідприємства.


лова-1

Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, було підписано угоду між обласною адміністрацією та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), яке представляла в.о. керівника Програми «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України» Еліз Віж’є. Документ передбачає будівництво інженерно-транспортної інфраструктури індустріального парку «Червоноград».

Відбулося обговорення процесу ліквідації шахти «Великомостівська», яка перебуває у підпорядкуванні державного підприємства.

- З листопада 2022 року копальня припинила видобуток вугілля внаслідок вичерпання запасів. GIZ забезпечуватиме консультативну і фінансову підтримку для супроводу закриття шахти «Великомостівська», – зазначив Вадим Крась.- Процес цивілізованого закриття копальні є пілотним проєктом для програми “Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України”.

лова1

Наголошую: діючі шахти ДП “Львіввугілля” у цьому проєкті не розглядаються. Усі п’ять шахт мають великі запаси промислового вугілля і працюватимуть до вичерпання запасів ще довгі роки. Міненерго затверджені відповідні плани розвитку гірничих робіт. Мова про їх закриття у близькій перспективі не ведеться.

Як показала ця зима, вугілля дуже потрібне державі для балансування енергетичної системи. На Львівщині запаси стратегічної сировини є. Тому працюємо для України. Шахта “Великомостівська” відпрацювала своє сповна і вийшла на “пенсію”. Решта шахт працюють і продовжуватимуть свою роботу в штатному режимі.