Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Травень 2024
П В С Ч П С Н
« Кві   Чер »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Авторизація
Архів

с5

23 травня на одній з шахт ДП “Львіввугілля” з робочим візитом перебували начальник Управління охорони праці, промислової безпеки та цивільного захисту Міністерства енергетики України Ігор Ященко та в.о. начальника Центрального штабу Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Анатолій Чорний.

Мета робочої поїздки – перевірка готовності Львівсько-Волинського ВГРЗ до виконання покладених на нього завдань та дотримання заходів із попередження надзвичайних ситуацій шахтами Львівської та Волинської областей у форматі тактичних навчань особового складу ЛВ ВГРЗ в умовах вугільної шахти.

У навчаннях взяли участь гірничорятувальники Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону під командуванням Ігоря Яворського, командний склад 8 і 10 ВГРЗ, посадові особи ДП “Львіввугілля” і шахт, у чиїй зоні відповідальності  впровадження плану ліквідації аварій.

с2

Ігор Ященко наголосив, що про­мислова безпека у вугільній галузі постійно на контролі у профільного управління Міненерго.

Анатолій Чорний підкреслив, такі навчання дозволяють відпрацювати на практиці навички, необхідні для ліквідації аварій.

Керівник ДП “Львіввугілля” Вадим Крась привітав учасників заходу та подякував за співпрацю з метою підвищення рівня безпеки роботи шахт. Проведення таких навчань навіть у складні воєнні часи – свідчення уваги Міненерго до потреб державного сектора вугільної галузі.

Під час тактичних навчань було відпрацьовано план ліквідації умовної аварії – пожежі у гірничій виробці.

с3

Було розроблено оперативний план ліквідації аварії, взводами ВГРЗ, працівниками шахти було виконано оперативні завдання в гірничих виробках та на поверхні шахти, продемонстроване показове застосування гірничорятувальної техніки та відпрацювання заходів з евакуації працівників з шахти, пов’язаної з роботою підіймальних комплексів вертикальних стволів в умовах відсутності електропостачання. Долучилися до навчань й показали свою майстерність у застосуванні пожежно-рятувальної техніки фахівці Червоноградського РУ ГУ ДСНС України у Львівській області.

с4

 Заступник начальника відділу гірничого нагляду Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  Юрій Дячук та головний державний інспектор сектору нагляду у вуглевидобувній промисловості відділу гірничого нагляду Андрій Ревун також спостерігали за ходом навчань.

Згодом проведено критичний розбір ходу навчань За участі гірничорятувальників, головних інженерів і заступників директорів з охорони праці шахт, де проаналізовано недоліки та запропоновано алгоритми оптимізації дій при введенні ПЛА.

с1

У підсумку начальник Управління охорони праці, промислової безпеки та цивільного захисту Міністерства енергетики України Ігор Ященко побажав, щоб співпраця шахт і ЛВ ВГРЗ тривала тільки у межах профілактики аварій і надзвичайних ситуацій, а у випадку реальної аварії дії гірничорятувальників та персоналу копальні були професійними і ефективними.