Підрозділи не вугільного профілю ефективно функціонують на шахті «Степова». Коли в тутешній їдальні запитаєте: – Звідки привезли свіжі огірки? То неодмінно почуєте: – Наші вони, шахтні.
Все почалося з липня 2012 року. Теплиці в занедбаному стані почали приводити в порядок. Сьогодні шахта «Степова» має велику овочеву теплицю. З її грядок у літню пору року в робітничу їдальню надходять не лише огірки, а також помідори, редиска, перець…
Найближчим часом працівники підсобного господарства забезпечуватимуть шахтну харчевню м’ясом. Адже на підприємстві вже окрім поросят, вирощують вівці, кури, качки. В прекрасному озері – розводитимуть рибу. У планах є розвиток пасіки, для цього вже є всі необхідні умови та спеціалісти.
Сьогодні, шахтна їдальня випікає хлібо-булочну продукцію, хоча муку поки що, закуповують. На власному полі – 40 соток – засаджують картоплю, моркву, капусту, цибулю, кабачки…
Щоб уникнути проблему із спецодягом, на копальні відкрили швейний цех. Його майстрині вже пошили понад 300 комплектів.
Кор. газети «Гірник» Володимир Зінченко
Фото Василя Деркача