Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Березень 2015
П В С Ч П С Н
« Лют   Кві »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Авторизація
Архів

mpe.kmu.gov.uaПід час прес-конференції, яка відбулась 6 березня в Українському кризовому медіа-центрі, Міністр Володимир Демчишин розповів про стан реалізації Програми діяльності Уряду в енергетичній сфері.

Міністр зазначив, що потягом останніх трьох місяців вдалося збалансувати енергосистему України, докладено значних зусиль щодо уникнення відключень електроенергії споживачам. Володимир Демчишин наголосив, зокрема, на ефективній роботі АЕС України, завдяки яким вдалося забезпечувати країну дешевою електроенергією та утримувати на низькому рівні тарифи в умовах надкритичних проблем із забезпеченням вугіллям та пошкодженою транспортною та енергетичною інфраструктурою на Сході України.

Крім того, Міністр розповів про роботу теплової генерації, зазначивши, що опрацьовується питання щодо переведення ТЕС України на використання вугілля газової групи, що дозволить забезпечувати роботою шахтарів.

Щодо реформ у нафтогазовій сфері Володимир Демчишин зазначив, що Кабінетом Міністрів України схвалено проект Закону України «Про ринок природного газу», який розроблено Міненерговугілля спільно з Європейським Енергетичним Співтовариством, який дасть можливість впровадження провідних механізмів функціонування ринку природного газу на засадах вільної конкуренції (проект надіслано для розгляду до Верховної Ради України).

Міністр також наголосив, що здійснено успішний старт у реалізації реформи газового сектору та НАК «Нафтогаз України», зокрема погоджено план реформування газового сектору України із Світовим Банком, що відкриває можливість залучення коштів від низки міжнародних організацій вже у ІІ кварталі цього року. Також забезпечено прозоре проведення аукціонів з продажу скрапленого газу, нафти сирої, газового конденсату власного видобутку на Товарній біржі “УМВБ».

Окремо Міністр зупинився на проблемах реформування вугільної галузі. Він зазначив, що шахти, які відпрацювали свій ресурс, необхідно закривати, проте одночасно потрібно вирішувати соціальні питання. Також зауважив, що блоки ТЕС, що працюють на вугіллі газової групи, завантажені на повну потужність, а після завантаження Вуглегірської ТЕС появляться гроші для виплати шахтарям заробітної плати. На сьогодні, за словами В. Демчишина, виплачується заробітна плата шахтарям за січень 2015 року.

Міністр також поінформував про стратегічні завдання галузі, серед яких – проведення системних реформ, залучення інвестицій для модернізації застарілої інфраструктури та зменшення залежності від енергоносіїв з Російської Федерації, створення чесного та прозорого ринку. «Уже зараз йдуть перемовини з Китаєм та низкою інших держав щодо залучення коштів для модернізації ТЕС, що дасть можливість збільшити використання українського вугілля та залучити інвестиції для модернізації обладнання української енергосистеми», – наголосив В. Демчишин.

За матеріалами сайту Міненерговугілля