Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Березень 2015
П В С Ч П С Н
« Лют   Кві »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Авторизація
Архів

1У вівторок в другу зміну шахтарі відновили роботу. Натомість акцію протесту вважають незавершеною, а лише призупиненою. До перекриття доріг вдаватись не довелось, хоча збирались це робити вже у двох напрямках: не тільки на Львів, але й у Белзькому – у бік “червоноградської” й “Степової”…

Виступаючи на Вічевій площі перед гірниками, технічний директор – перший заступник генера­льного директора ДП «Львівву­гілля» Олег Акімов поінформував, що у неділю, 8 березня, відбулась зустріч голови Львівської ОДА Олега Синютки із робочою групою, профспілками і керівниками шахт.

- Є повне розуміння ситуації в Червонограді, – акцентував, – і питання номер один – заробітна плата, і всі інші із обговорених взяті на контроль.

Очільник держпідприємства зазначив також, що відбулась розмова глави облдержадміні­страції із Президентом України щодо ситуації в нашому регіоні з виплатою шахтарям зарплати за січень, це питання Олег Синютка взяв під особистий контроль.

Олег Акімов повідомив, що на вівторок, 10 березня, зарплату за грудень шахтарям виплатять 100-відсотково.

Голова Львівської територі­альної організації вуглепроф­спілки Олег Турчин запевнив, що профспілки домагатимуться, щоби услід за «грудневими» коштами на зарплату пішли і «січневі».

Присутні на площі шахтарі, представники трудових колек­тивів, після такої інформації і запевнень підтримали пропо­зицію відновити роботу вже з другої зміни того ж дня, у вівторок.

До речі, Олег Акімов під­твердив те, що обіцяв раніше: відвідати кожну шахту і предметно роз­глянути питання, які залишились невирішеними (перелік їх на кожній шахті висунули під час акції протесту).

У другу зміну гірники спустились у вибої. Життєдіяльність шахт підтримували протягом усіх днів проведення акції протесту (пра­цювали відповідні служби на кожному вугільному підпри­ємстві). Відновив роботу за робочим графіком повного дня і увесь технологічний транспорт. Із вівторка пішли на-гора перші тонни вугілля після 9 днів акції протесту. Гірники за цей час «прогулів» не мають: на роботу вони ходили на площу. За протестувальний період у березні вони матимуть у ліпшому випадку тариф, якщо шахтарські проф­спілки у цьому посприяють.

11 березня, у середу, в.о. головного бухгалтера ДП «Львіввугілля» Микола Мисак прокоментував для «Новин Прибужжя»:

- Учора (10.03 – ред.) ми одержали 17,3 млн. грн. від ДП «Вугілля України». Це, до речі, наразі єдиний споживач нашої вугільної продукції. Інших, на жаль, на сьогодні не маємо. Кошти відразу були скеровані шахтам на виплату заробітної плати і зараховані на особові рахунки шахтарів. Сьогодні-завтра (11-12.03 – ред.) завершуються також виплати по обслуговуючих і допоміжних підприємствах ДП «Львіввугілля». Наступні дні після виплати заборгованої зарплати за грудень присвячуємо зарплаті за січень.

Підготувала Світлана РАТУШНЯК.

За матеріалами газети «Новини Прибужжя»