Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Березень 2015
П В С Ч П С Н
« Лют   Кві »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Авторизація
Архів

Червоноградські шахтарі із самого ранку почали збиратися на Вічевій площі, щоб перейти до активної форми протесту – перекрити Міжнародну автотрасу у напрямку Львів – Рава – Руська, адже заборгованість по заробітній платі за січень й досі не погашена.

До мітингувальників вийшов голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, який вступив у вільну бесіду з шахтарями, відповідаючи на запитання, з якими до нього зверталися гірники Червонограда. Далі очільник області разом з представниками ініціативної групи перейшли у Народний дім для перемовин. Близько години Олег Михайлович вислуховував всі «за» і «проти» сьогоднішньої акції від представників вугільних колективів. Однак шахтарі були одностайними – немає зарплати, траса буде перекрита.

Голова ЛОДА звернувся до шахтарів з проханням прийняти виважене рішення щодо сьогоднішньої акції протесту.

 

- Адже, – наголосив Олег Синютка, – кожного дня шахти втрачають значну кількість коштів, що негативно впливає на виробництво. У разі продовження акції протесту у такій активній формі, ситуація у вугільників значно погіршиться.

Олег Михайлович, як перший керівник області, який вболіває за долю кожної галузі на теренах Львівщини, запевнив, що до кінця банківського дня 27 березня шахтарі отримають заборговану заробітну плату за січень 2015 року. Надходження коштів на погашення боргів за лютий очікується з наступного тижня. До Великодніх свят, сказав голова ЛОДА, шахтарі зарплатню отримають.

Слово – діло. Чи варто вдаватися до перекриття Міжнародної автотраси? Останнє слово було за шахтарями. Ініціативна група, директори шахт та профспілки довели своє бачення ситуації, що склалася та надали змогу трудовим колективам прийняти виважене рішення.

Вугільники вкотре повірили словам можновладців. Рішення більшості було таке: тимчасово призупини перекриття автотраси.

Отже мітингувальники прийшли до спільної згоди і вирішили із 28 березня приступити до роботи на вугільних підприємствах.

Лариса ГУМЕНЮК

Фото Марини ГРОМИК